Sunday, February 6, 2022

HBL: Tredje dosen efter omikron – onödig, farlig eller nyttig? En kommentar.

HBLs Bille Sirén rapporterar om en kvinna i Helsingfors som trots att hon erhållit naturlig immunitet mot Sars-Cov (2) ändå funderar om hon ska ta ytterligare vaccin. Experter på gen.vaccin, som Dr. Robert Malone, har vitsordat användning av gen.vaccinet på riskgrupper. Och risken att bli sjuk är obefintlig och hänger samman med att man har andra åkommor, ofta välfärdssjukdomar som förklaras av näringsfattig kost. Vaccinet i sig hindrar heller inte smittspridning. 2 sidor.
 
Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige) eller MobilePay (Finland).

Hufvudstadsbladets Bille Sirén rapporterar om Sofia Kajander i Helsingfors. Hon insjuknade i symtomatisk Covid-19 efter nyår men funderar nu om hon borde ta fler injektioner?

HBLs inramning är mer än märklig. Borde inte finska medier vara oberoende och kritiska i sin granskning?

Viruset har alltså passerat genom Kajander, som enligt konsten alla regler med allra största sannolikhet erhållit naturlig immunitet - det bästa skyddet mot ett viruset så vitt jag förstår. Ändå grubblar hen på att ta fler injektioner!? Inte nog med det, en anställd ansvarig för Helsingfors gen.vaccin-stationer ger uttryck för samma vurm!?

Det finns två argument för gen.vaccinet:
  1. Skydd mot viruset.
  2. Smittspridning.
Experter på gen.vaccin, som Dr. Robert Malone, har vitsordat användning av gen.vaccinet på riskgrupper. Den intervjuade stationsansvarige i artikeln verkar hålla med experterna.

Notera att riskgrupperna utgör individer som har en underliggande sjukdom. Här finns två kategorier:
  1. De som har en underliggande sjukdom är kräver vård. Notera att dessa utgör en liten andel av ett lands population. Sjukvården vet dessutom vilka dessa individer är.
  2. De som har så kallade välfärdsjukdomar; övervikt, T2D, icke-alkolholrelaterad fettlevel (NAFLD). Den här gruppen har stor utbredning i västvärlden och förklaringsmodellen är dålig mat. Man äter margarin istället för smör, dricker havrevätska istället för lantmjölk och kanske undviker man näringstät mat som kött och ägg? Till detta läggs att lite för ofta lägga något sött på toppen. Den kosten har inte bara negativ effekt på den fysiska hälsa, utan även en negativ effekt på den psykiska hälsan. Det betyder att de som avstår näringstät mat oftare rapporterar oro (neuroticism), frånvaro av välbefinnande och svårigheter med sociala situationer. Kolla min populärvetenskapliga artikel som jag skrev för Brain Athletics, för en orientering om kopplingen mellan mat och fysisk och psykisk hälsa (Österberg, 2022).
Om man tillhör en riskgrupp, då finns en all anledning att omedelbart lägga om kosten och sträva efter att äta näringstät mat, d.v.s. mat som exkluderar allt sött men som innehåller de 13 vitaminer, 15-16 mineraler, kolin (se Dr. Christine Smith video om kolin), liksom docosahexanosikt (DHA) och ecosapentanoiska (EPA) fetter. Som regel brukar det räcka att se till regelbundet äta kött/fisk, ägg och feta mejerier. Så här skriver t ex. Dehghan et al. 2018 mejerier:
Dairy consumption was associated with lower risk of mortality and major cardiovascular disease events in a diverse multinational cohort Association of dairy intake with cardiovascular disease and mortality in 21 countries from five continents (PURE): a prospective cohort study
Studien ingår i P.U.R.E. - projektet, ett av de mest välrenommerade näringsprojekten i världen.

Läs nutritionspsykiatrikern Georgia Edes artikel om hur DHA och EPA påverkar mental häls ( Ede, 2019).

Den andra aspekten rör förståelse för smittspridning. Kampf (2021) indikerar att gen.vaccinet inte minskar smittspridning. Det indikerar att viruset stoppas bäst av dem som har naturlig immunitet.

För den som gillar sifferfakta visar John Hopkins-sjukhusets Corona-sida hur många som smittats i olika länder. Finska myndigheter har via inhemska medier redovisat antalet individer som måste uppsöka sjukhus efter att viruset fastnat i deras Angiotensin-converting enzyme 2 (ACE2) - receptorer What is the ACE2 receptor, how is it connected to coronavirus and why might it be key to treating COVID-19? The experts explain.

En genomgående drag är att andelen som tvingas uppsöka sjukhus är, i ett statistiskt perspektiv, är obefintlig. De allra flesta (99,5 %) klarar sig bra på egen hand!

Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige) eller MobilePay (Finland).

No comments:

Post a Comment