Sunday, June 9, 2024

Jenny Jägerhorn (Yle) skriver nedlåtande om mammarollen. Forsbacka (HBL) hoppar på tåget. Om “naturlig dumhet” (Tversky)

Jenny Jägerhorn har för Svenska YLE:s räkning polariserat feminism (marxism) mot västvärldens judisk-kristna värderingar. Jägerhorn hävdar, i strid med etablerad vetenskap, att kvinnan i reportaget har underordnat sig mannen, dvs. stannat hemma med barnen för låta honom styra och ställa. Norrbacka (HBL) hakar på med en krönika. På riktigt: Att styra och ställa har de senaste 2 miljoner åren varit en kvinnlig markör. Samtidigt som mainstream media och andra torgför marxistisk feminism och andra konstigheter som går stick-i-stäv med vetenskap har Finland enligt officiella källor rikrigt utmaningar: stamtänkande, barns mentala ohälsa och oförmåga att klara skolan som funktion av utsatthet finska kvinnors relationsaggressivitet som brukar förklaras av mentala utmaningar som hög grad av neuroticism och Bordeline personality disorder. Finland toppar även EUs depressionsranking och världens Alzheimers-ranking. Dessa brukar förklaras av näringsbrist och uppväxtförhållandet. Näringsbrist är en viktig faktor i modellen. Forskning visar att vårt art lätt faller offer för 'naturlig dumhet' och tillgänglighets-bias - det som upprepas i mainstream media. 6 sidor.

Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige) eller MobilePay (Finland).

Jenny Jägerhorn har för Svenska YLE:s räkning polariserat feminism (marxism) mot västvärldens judisk-kristna värderingar. Jägerhorn hävdar, i strid med etablerad vetenskap, att kvinnan i reportaget har underordnat sig mannen, dvs. stannat hemma med barnen för låta honom styra och ställa.


Länk till källan.

Jonas Norrbacka (HBL) hoppade på genuståget genom att skriva en krönika om detsamma. Hens inledning är graverande:
“Många förfasade sig över den konservativa kristna hemmamamman som Svenska Yle intervjuade bland syrenbuskar och odlingar i Tusby nyligen”.

Länk till källan.

Många? I vart fall två: Jägerhorn och Norrbacka.

Jägerhorn och Norrbacka verkar ha missat att kontrollera för fundamenta inom antropologisk forskning som visar att 'styra och ställa' är en kvinnlig markör. De senaste år miljonerna har det varit kvinnor som tagit initiativet att skicka sina gener in i framtiden. Det har skett genom att de erbjuder män mat i utbyte mot sex. Det förklaras av att kvinnors fönster för fortplantning är betydligt kortare jämfört med mäns.

En annan aspekt som Jägerhorn/Norrbacka missat är att strax innan, under och ca fem år efter avkomman kommit till världen, frisätter kvinnors biologiska system en cocktail av hormoner som påverkar kvinnor att boa - pynta och laga mat. Beteendet är snarlikt bland de flesta däggdjur.

Parallellt med att Jägerhorn/Norrbacka sprider den ovan nämnda faktoiden rapporterar finns riktiga fakta:
  • De senaste årmiljonerna har kvinnor tagit initiativet till de aktiviteter som innebär att vår arts gener skickas in i framtiden. Då vill kvinnor typiskt boa, bo i en stuga, pynta och laga mat. De väljer en partner genom att erbjuda mat i utbyte mot sex.

  • I maj 2020, efter att Finlands tillförordnade statsminister Sanna Marin och hennes kabinett, inklusive, Katri Kulmuni (Centre), Maria Ohisalo (Green), Li Andersson (Left Alliance), and Anna-Maja Henriksson (SFP), beslutat att stänga delar av Finland, rapporterade media att självmorden i Finland ökat med 1% (Yle News, 2020).

  • Finska kvinnors relationsaggressivitet (psykiska våld; Crick och Grotpeter, 1995;Hyde, 2005) är ett stort problem (Helsingforspolisen, april, 2022).

  • Alzheimers (Typ 3 diabetes). Finland innehar sedan flera år, ohotad, förstaplatsen (Sverige, med lika biologi och socio-kultur: plats 10) (Krüger et al. 2024Österberg, 2022). Notera: de flesta fallen rör kvinnor. Även populärvetenskapligt från Universitetet i Östra Finland. Alzheimers kan vara en orsak till aggression (Lowering, 2023).

  • Finska barn och unga födda 1997 eller senare har mentala utmaningar (Elina Pekkarinen, november, 2022). Störst är utbredningen där man inte talar talar språket runt Bottniska viken och Östersjön.

  • Psykiskt våld liksom dödligt våld mot små barn har ökat (Elina Pekkarinen, november, 2023). Notera att det handlar om våld som är typiskt kvinnligt.

  • 40 % av de finska barnen rapporterar att de utsatts för psykiskt våld i hemmet (Maj Estlander, november, 2023). Notera att psykiskt våld (relationsaggressivitet) är typiskt kvinnligt.

  • Finland har största utbredning av depression per capita i EU (Maj Estlander, Bensow, 2023).

  • Finska kvinnor som inte talar svenska vill inte ha barn (Rotkirch, 2023).

Varför inkluderar inte Jägerhorn och Norrbacka dessa fakta i sina krönikör?

Under 1970 - talet genomförde psykologerna Amos Tversky (1937 - 1996) och Daniel Kahneman (1934 - 2024) studier av vad de kallade “naturlig dumhet”; att vi som art tenderar att tro på information som är prototypisk (Kahneman och Tversky, 1972), upprepas ofta (Tversky och Kahneman, 1973) eller bara är enkel och tillgänglig (Kahneman och Tversky, 1977).

1993 publicerade Keith Stanovich sin teori om Dysrationalia - att trots tillräcklig intelligens inte kunna tänka rationellt (både instrumentellt och epistemiskt) (Stanovich, 1993).

Trots att Finland under ca 700 år, från vendeltid (~540 - ~750 AD) fram till 1808, var del av konungariket Sverige och därmed erfarit renässans, vetenskapsrevolution och upplysning (McKeown, 2009Widholm, 2012), är landet präglat av stamtänkande (Pagel, 2019).

YLE har torgfört en annan skröna - att konsumtion av kött skulle ge upphov till cancer i tjocktarmen (Yle, 2021). Spåren leder till en ~50 år gammal enkätstudie (Armstrong och Doll, 1975).

På samma premisser reciterade Institutet för välfärd och hälsa (THL) så sent som 2022 det falska påståendet att smör och salt skulle vara skadligt för hälsan, trots att internationell nutritionsforskning i årtionden avvisat dessa absurda utspel flera gånger (Österberg, 2024).

Något som dock stämmer och som Helsingin Sanomat rapporterat är att forskningen vid Helsingfors universitet har kollapsat (Se mörkblå linje, Bäckgren, HS, 2023).


Ergo. Samtidigt som mainstream media och andra torgför marxistisk feminism och andra konstigheter som går stick-i-stäv med vetenskap har Finland enligt officiella källor rikrigt utmaningar: stamtänkande, barns mentala ohälsa och oförmåga att klara skolan som funktion av utsatthet finska kvinnors relationsaggressivitet som brukar förklaras av mentala utmaningar som hög grad av neuroticism och Bordeline personality disorder. Finland toppar även EUs depressionsranking och världens Alzheimers-ranking. Dessa brukar förklaras av näringsbrist och uppväxtförhållandet. Näringsbrist är en viktig faktor i modellen. Forskning visar att vårt art lätt faller offer för 'naturlig dumhet' och tillgänglighets-bias - det som upprepas i mainstream media.

Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige) eller MobilePay (Finland).

Mer om min expertis:

Executive coaching for CEOs/managers and workshops to facilitate Organizational Performance, Learning, and Creativity for Problem Solving | Lectures: Nutrition for physical and mental health |  Course/lecture: children's emotional and social adjustment and cognitive development  | Language training - Swedish  |  Academy Competency | CV | Teaching skills and experience | Summary of research project | Instagram | Linkedin | YouTube-channel | TikTok | Twitter

No comments:

Post a Comment