Tuesday, July 18, 2023

Kvinnors våld i nära relationer - ytterligare en mamma står anklagad för att ha mördat barnens pappa. Ett fall av BPS?

En mamma i Utah står anklagad för att ha mördat barnens pappa med en fentanyl. 2022 mördade mammor på Åland och i Australien barnens pappa. Feministrörelsen inklusive personalen på Jämställdhetsmyndigheten vill att kvinnors våld i nära relationer ska klassas som mäns våld mot kvinnor. Forskning om våld i nära relationer visar att kvinnor är lika våldsamma som män. När det finns barn med i bilden kan kvinnor med mentala utmaningar gå långt för att försöka få egen makt och kontroll över barnen. En aktuell kartläggning indikerar att den mentala utmaningen är Borderline Personality disorder. 5 sidor.

Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige) eller MobilePay (Finland).

En mamma i Utah står anklagad för att ha mördat barnens pappa med en fentanyl. I domstolsdokumenten står:


Länk till källan.

Pappan misstänkte att mamman tänkte förgifta honom och ändrade villkoren i sin livförsäkring.

2022 rapporterade HBL/Svartström att en mamma som mördat barnets far dömts till livstids fängelse.


Länk till källan.

Parallellt med det fallet rapporterade MailOnline/Charlotte Karp and Cindy Lever om en annan mamma som mördat barnens pappa:

Den ständiga frågan är varför?

Feministrörelsen försöker förklara kvinnors våld med att det handlar om självförsvar, d.v.s. att det handlar om män våld mot kvinnor. I Sverige har Lena Ag, generaldirektör på Jämställdhetsmyndigheten skrivit en handbok på just det temat.

I januari 2022 intervjuade Kvartals Ludde Hellberg Berit Jernberg som varit administratör för projektet. Här är hennes svar:


Länk till källan.

Ags och Jernbergs utspel är ett uttryck för Misandri - hat eller starka aversioner mot män - som har sitt ursprung i den feministiska sociologen Eva Lundgrens, gynekologen Gun Heimers och intresseföreningen ROKS vantolkning av begreppet Våld i nära relationer (Lundgren et al 2001).

Forskning visar Våld i nära relationer fördelas enligt följande: 
  • Fysiskt våld i nära relationer: kvinnor står för lite mer än hälften av förekomst och skador.
  • Dödligt våld drabbar lika osannolikt (0,000005) barn, män och kvinnor.
  • Psykiskt våld - typiskt kvinnligt.
Genom kartläggningar av många fall framkommer att kvinnor med mentala utmaningar tar till drastiska metoder för att få egen makt och kontroll över de gemensamma barnen.

Att starta en vårdnadstvist är en form av psykiskt våld, som ju är typiskt kvinnligt, och som leder till att barnen tappar emotionell och social anpassning (Österberg, 2004).

I dessa fall hade framkom lika beteendemönster; mammorna hade mentala utmaningar, socialtjänsten uppmuntrade mammorna till konflikten. Detta kröntes sedan av domstolspersonal genom tillämpning av moderspresumtionen.

Vilken var den mentala utmaningar?

I ett av fallen, där beteenderepertoaren överensstämde med de andra fallen, hade mamman erhållit diagnos - Borderline personality disorder som enligt American Psychological Association (APA) definieras enligt följande:


Länk till källan.

Se även: Zalewski et al. 2014. Tillägg: Ruffalo (2024).


1 comment:

  1. https://www.gp.se/livsstil/mattias-dotter-var-3-5-%C3%A5r-n%C3%A4r-hon-m%C3%B6rdades-av-sin-mamma-1.113635366

    ReplyDelete