Saturday, June 10, 2023

Inga lärdomar har dragits av 8-åriga Vilja Eerikas död - "Bara en bråkdel av rekommendationerna implementerades". En kommentar.

Ytterligare ett barn dödas av sin mamma. Finlands barnombudsman - Dr Elina Pekkarinen beklagar det inträffade, men berättar inte att hon själv avvisat forskning om kvinnors relationsaggressivitet. Det skedde på Barnrättsdagarna den 14-15 november 2022 (157 dagar sedan). Pekkarinen undviker också att nämna mamman som mördade sitt barn på den anstalt socialtjänsten anvisat henne, eller om mamman i Borgå som försökte mörda sitt 5-åriga barn trots, att polisen bröt sig in i lägenheten. Hur många barn ska behöva dö innan Dr Pekkarinen slutar ignorera fakta om våld i nära relationer? Inte heller Finlands justitieminister talar om kvinnors våld i nära relationer. 4 sidor.

Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige) eller MobilePay (Finland).

Finska Helsingin Sanomat rapporterar att ytterligare ett barn har dött av mammas våld. Finska barnombudsmannen Elina Pekkarinen, med en bakgrund inom socialtjänsten och en doktorsgrad i socialt arbete intervjuas. Dr Pekkarinen beklagar sig över det inträffade - kvinnors våld mot barn.


Men Dr Pekkarinen döljer det faktum att hon tilldelats kunskap om kvinnors relationsaggressivet under Konferensen Barnrättsdagarna den 14-15 november 2022 (Österberg, 2022). Det var 157 dagar sedan (i skrivande stund).

En effekt av Dr Pekkarinen ignorans kommer från Finlands statistikcentral:


2022 dog ett barn på en av de anstalter där Dr Pekkarinen tidigare jobbat. Barnet, en 12-årig grabb, tvingades av socialtjänstpersonalen leva sina sista dagar isolerad med en mentalt störd mamma, en mamma som senare mördade honom och sedan tog livet av sig. Allt talar för att socialtjänsten var fullt medvetna om den här mamman och andra kvinnors mentala utmaningar och våldsbenägenhet, men att de blundar för desamma.

Länk till källan.

Ansvarig för dessa anstalter för kvinnor med mentala utmaningar är Saila Nummikoski. Hon väljer att inte uttala sig i artikeln.



Länk till källan.

Enligt märklig sak är att Dr Pekkarinen inte nämner detta fall under intervjun, eller fallet i Borgå där en mamma misshandlade sin 5-åriga son med syfte att döda honom även efter att polisen brutit sig in i lägenheten.

Varför vill inte Pekkarinen ta upp dessa mer aktuella fall?

I artikeln Barn som dör efter att socialtjänsten isolerat dem med mammor som har mentala utmaningar listas ytterligare fall där barn dött av mammors våld och där man försökt attribuera kvinnors våld på någon annan.

Hur många barn ska behöva dö innan Dr Pekkarinen slutar ignorera fakta om våld i nära relationer?

Inte heller Finlands justitieminister - Anna-Maja Henriksson (SFP) - talar om kvinnors våld i nära relationer.

Lästips:

June 2, 2023 Jämställdhetsmyndigheten: Skydd för barn i tvister måste förbättras (Tagesson). Replik

May 31, 2023 ”Hovrättens dom sanktionerar umgängessabotage”. Replik

May 30, 2023 Public talk: Domestic Violence, Custodial trials, and Parental alienation

May 26, 2023 Mamma i Jakobstadsregionen om att söka akut psykvård åt sonen: "Det kändes inte humant". En kommentar.

May 12, 2023 Mammor med mentala utmaningar och aggressioner - en lista med aktuella händelser

September 7, 2022 Den finländska paradoxen om lycka, fostran och bildning - om man blundar ser man inte den heta potatisen

Det finns fler artiklar på samma tema.

Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige) eller MobilePay (Finland).

No comments:

Post a Comment