Tuesday, July 11, 2023

[Ytterligare] ett fall där myndighetspersonal konspirerar med en mamma för att isolera ett barn från sin pappa. Case 2. Del 4. Mamman ökar avståndet mellan barnen och pappan med 1400%

I tre artiklar har vi lärt känna en mamma i Småland som (1) driver en konflikt mot två små pojkars pappa, (2) har en historia med Borderline Personality disorder (BPS). Mamman, som träffat en ny man och som får agera hennes betjänt och köra barnen till pappan, har hotat med att föra pojkarna ut ur landet. Nu har hon tagit steget att öka avståndet mellan barnen och pappan med 1400%. På grund av flytten måste barnen byta skolan. Notera att mammans agerande överensstämmer med de andra fall som rapporterats här. Det indikerar att andra kvinnor som bråkar om barnen, så kallad relationsaggressivitet lider av Borderline Personality Disorder. Som regel på grund av Complex Childhood trauma. Socialtjänsten har trots detta hjälpt mamman och domstolspersonalen har tillämpat moderspresumtionen - gett mamman egen makt och kontroll över pojkarna. Tillsammans blir detta agerande förödande för pojkarna emotionella och sociala anpassning samt kognitiva utveckling. 5 sidor.

Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige) eller MobilePay (Finland).


I tre artiklar har vi lärt känna en mamma i Småland som (1) driver en konflikt mot två små pojkars pappa, (2) har en historia med Borderline Personality Disorder (BPS).


Mamman, som träffat en ny man som får agera hennes betjänt och köra barnen till pappan, har hotat med att föra pojkarna ut ur landet. Nu har hon tagit steget att öka avståndet mellan barnen och pappan 1400%.

Det hela illustreras med en enkelt figur:

A är det aktuella avståndet - 5 km. Nära mellan pappa och mamman. B är avståndet mellan mammans aktuella boende och kommande boende. C är pappans boende och avstånd till mammans kommande boende.

Mammans beteende, att försöka skapa avstånd mellan barnen och pappan, är inget ovanligt - snarare tvärtom!

Minns berättelsen om min adept - domaren - som ringde och bad om råd när en mamma flyttat 200 km med ett barn. Han visste att det bästa var att ge pappan vårdnaden men tvekade eftersom avvikelser från moderspresumtionen kunde äventyra hans karriär. När han till slut tog sitt förnuft tillfånga och satte barnets bästa före de juridiska principerna, fick pappan vårdnaden. Effekten blev att mamman flyttade tillbaka och avslutade sin konflikt - började samarbeta. Se flera fall där mammor agerat på liknande sätt:

2022. I Finland uppdagades att gränsbevakningen "missat" en mamma som förde ett barn från pappan till Ryssland (HBL).

2012. Ett barn försvinner och kommer tillbaka: historien om ett vårdnadsfall 2010 (återpublicerad, från 2012)

Från 2014. Ytterligare ett fall där ett barn försvinner och kommer tillbaka; historien om ett vårdnadsfall 2009-2013.

2014 uppdagades en mamma som tog barnet, mot dess och pappans vilja, ut ur landet. Domstolspersonalen valde agera och ändrade så att pappan fick vårdnaden.

I samband med att mamman i Småland ville söka egen makt och kontroll över sönerna, lyckades hon bli friskskriven från sin BPS - diagnos!

Hon skrev också brev till sin egen mamma. Brevets innehåll indikerar att barndomen haft en del att önska.


Därav kan man anta att BPS - diagnosen förklaras av Complex Childhood trauma, något som mamma nu för vidare till sina egna barn.

Noterbart är att mamman själv redovisar sin missbruksproblem och mentala utmaningar men att det inte hindrade personalen inom socialtjänst och domstol att tillämpa moderspresumtionen.

I samband med att det är sommar har pappan velat åka på semester till Finland med sin söner. Där finns släktingar och bekanta som är viktiga för pojkarna social-emotionella anpassning och utveckling. Men mamman kommunicerar inte direkt med pappa. Eller, det verkar som att hon använder den nya mannens mail för att kommunicera med pappa. 

I mailet anges överdrivet många detaljer på ett sätt som blir absurt om man tänker sig att att det skulle vara den nya mannen som skrivit eller en normalt fungerande människor. 

Mannen är inte svenskspråkig och texten är för komplicerad för att kunna hänföras till Google translate. 

I texten presenteras en osannolik kravprofil för att barnen ska kunna resa med sin pappa på semester, liksom en överdriven beskrivning om hur nöjda de är att flyttas längre från pappan och sin skolkamrater. I mailet lämnas också information som är helt ointressanta för pappan. Det hela verkar vara en manifestering av mammans flyktbeteende och försök att skönmåla barnens tillvaro hos henne.

Här är hennes svar på pappans fråga om att lämna ut passen (vissa detaljer är utelämnande):
Barnen mår bra, A har påbörjat en ny behandling för sin infektion ... en och nu äntligen börjar det se bättre ut. Du får instruktioner och medicin närmare inpå nästa umgänge. Vi åker till England en vecka nu.

När det gäller resan som du vill göra behöver [mamman] ha betydligt tydligare och mer omfattande information för att kunna överväga det. Hur hade du tänkt åka? Vilka datum, avgångs- och ankomsttider, färdrutt och färdsätt? Behöver även kontaktuppgifter (namn, adress, telefonnummer) till dem du tänkte att ni skulle vistas hos.
I måndags var vi på banken och fick äntligen klart med det sista som behövde lösas, det som jag försökte förklara för dig vid överlämningen (tanken är att det ska verka som att det är den nya mannen som skriver, han får biträda mamman när barnen ska få komma hem till pappa), så vi kommer att flytta till Halmstad nästa månad. Pojkarna ser verkligen fram emot flytten… så försök att inte förstöra det för dem.

Vi återkommer med detaljer om skola/lärare men vår tanke är åtminstone inledningsvis att inte ha fritids utan jag/vi kör barnen ”till dig” (macken i [platsen]). Så flytten kommer alltså inte att påverka umgänget.

Mannens namn.

Hela mailet för tankarna till Freuds analys av McBeth, någon som tvår sina händer och upprepar att allt är bra, trots att verkligheten visar på det motsatta.

Nej, mamman behöver inte betydligt tydligare och mer omfattande information, hon behöver prata med en annan terapeut liksom med pappan hon delar föräldraskap med.

Pappan behöver inte få förklarat vad som hände på banken. 

Det är osannolikt att de små pojkarna önskar se till tillvaro rivas upp och att avståndet till deras pappa ökar.

Det är uppenbart att hon/han skriver så här för att de små pojkarna INTE vill flytta från sina skolkompisar eller från sin pappan. De vill förstås till sin pappa! (det behöver man inte vara raketforskare för att förstå).

Mamman läser nog detta och blir sannolikt arg och upplever att detta är ett skuldbeläggande. 
Så är det inte.
Det finns istället en förhoppning om att hon ska acceptera:
  • att hon kanske behöver träffa någon annan än den terapeut som friskskrev henne.
  • att hon borde sluta låta andra sköta kontakterna med pojkarnas pappa och göra det själv. Det är viktigt för barn att se pappa och mamma tillsammans, oavsett om dessa lever tillsammans eller inte.
Läs de tidigare artiklarna om detta fall:

2023, 14 januari. [Ytterligare] ett fall där myndighetspersonal konspirerar med en mamma för att isolera ett barn från sin pappa. Case 2: risk för flykt med barnen.

2023, 14 februari. [Ytterligare] ett fall där myndighetspersonal konspirerar med en mamma för att isolera ett barn från sin pappa. Case 2. Del 2. Borderline Personality Disorder och Myside bias.

2023, 30 juni. [Ytterligare] ett fall där myndighetspersonal konspirerar med en mamma för att isolera ett barn från sin pappa. Case 2. Del 3. Mamman har gjort allvar av planen att föra barnen ur landet.

Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige) eller MobilePay (Finland).

No comments:

Post a Comment