Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige), MobilePay (Finland) eller Wise.
Häromdagen fick jag ett mail från Finlands svenska idrott som lyder.
“Date: ons 2 apr. 2025 kl 11:52Nepsy handlar om följande.
Subject: Annullering av deltagande på Nepsy inom idrott -utbildningen
To: Peter Österberg Fil Dr psykologi <peter.osterberg@generativelearningmanagement.se
Hej Peter,
Vi har uppmärksammat osakligt beteende från din sida på sociala medier, vilket strider mot våra riktlinjer för respekt och inkludering. Därför har vi beslutat att annullera ditt deltagande i Nepsy inom Idrott-utbildningen. Vi vill påminna om att vi har en nolltolerans mot all form av diskriminerande, störande eller olämpligt beteende, inklusive rasistiskt, sexistiskt, kränkande eller hotfullt språkbruk. Vi arbetar för en trygg och respektfull miljö för alla deltagare.
Respektfull hälsning, Finlands Svenska Idrott.”
Länk till källan.
Notera. Inget förtydligande om vad det handlar om eller vem som skickat mailet, men man använder ord som står i bjärt kontrast till det egna utspelet. T ex. respektfull hälsning. Jämför de kommunistiska diktaturerna Östtyskland och Nordkorea som paradoxalt använder ordet demokrati i sina respektive diktaturers namn: Tyska demokratiska republiken av Deutsche Demokratische Republik (DDR) respektive Demokratiska Folkrepubliken Korea.
Fenomenet kallas semantisk inversion, kontronymisk namngivning, eller dubbeltydigt språk eller dubbelspråk. Alla tre används för att attribuera egna tillkortakommanden på andra - som att skuldbelägga. På psykologiska kallas det även attribueringsfel eller korrespondens bias. Kor sagt, egna tillkortakommanden är någon annans fel.
Men, arrangören är Finlands svenska idrott där verksamhetsledaren heter Henrika Backlund. Hon äger det juridiska ansvaret för det som påstås i mailet.
Backlund och jag har haft viss kontakt där hon uppvisat både ett normalt beteende men även det som kallas irrationellt aggression.
Bakgrunden till vår kontakt är att jag är svensk forskningspsykolog med specialisering på experimentell emotionspsykologi (Österberg, 2001) lärande inom organisationer (Österberg, 2002), föräldra-relationens påverkan på barns anpassning och utveckling av exekutiva funktioner (Österberg, 2004) liksom ledarskap som påverkar social kreativitet för problemlösning och innovation (Österberg (2012). Jag har även en bakgrund som idrotts- och exekutiv coach. I Sverige ansvarade jag för ett internat för morgondagens ledare inom akademin (2005-2008). Som grädde på moset, eller hur man nu ska se på saken, handledde jag en kandidatavhandling i juridik om Våld i nära relationer (Bergkvist, 2002). I den vevan, men några år senare, kom jag i kontakt med fenomenet kvinnors relationsaggressivitet (Crick och Grotpeter, 1995; Hyde, 2005). Två gånger jag blivit rekryterad till Helsingfors universitet.
2007 för att vara gästlektor. De importerade mitt ledarskapsinternat som blev en vanlig kurs för studenter. Kursen gavs fram till 2022.
Hösten 2018 rekryterades jag åter till Helsingfors universitet. Den här gången för att bli forskningsledare med uppdraget att utforska det finländska jordbrukets framtid från ett perspektiv av entreprenöriellt tänkande (Österberg, 2021 a). Jag publicerade även Att leda ur en kris i Affärsmagasinet forum (Österberg, 2021 b) samt en studie om hur dans påverkar kognitiv flexibilitet och specifikt idégenerering (Österberg Köping Olsson, 2021).
Eftersom forskningsprojektet handlade om mat, och jag är expertpsykolog, tittade jag lite närmare på hur mat påverkat hjärnan och psykets funktion (Österberg, 2019). I januari 2020 blev jag inbjuden att öppna seminarieserien för experter på mat och näring vid granninstitutionen för mat och näring med föreläsningen What’s the Prospect of sustainable Food? The Case for mental health (Österberg, 2020). På det följde ytterligare några alster på samma tema (Österberg, 2024 a).
Jag introducerade även en internationell kurs om ledarskap och organisation, något jag föreläst om på en rad lärosäten i Sverige sedan 2004 samt Finland från 2007. Det kom studenter från Europa för att gå kursen. Här en av föreläsningarna om kreativitet som genomfördes via Zoom.
Projektet gick mycket bra och fick större internationell uppmärksamhet än jag förväntat mig. En forskningsledare i USA rekommenderade mig:
- till ett universitet i Indien - ca 1000 forskare lyssnade, tyvärr via zoom/Youtube, på min presentation om min forskning (augusti, 2021).
-
att bli keynote speaker på International Dairy Federations (IDF) global conference i Köpenhamn (oktober, 2021). Distribution: >100 medlemsländer (killgissning).
-
Jag blev också inbjuden att föreläsa, tyvärr via zoom, för studenter på fakulteten för jordbruk vid Aristoteles universitet i Thessaloniki (December, 2021).
- Yrkesakademin i Österbotten köpte min föreläsning Den positiva storyn om lantbruket! som jag genomförde på deras konferens Bondebåten (november, 2022).
Men allt var inte solsken. När den administrativa personalen på fakulteten upptäckte att jag var den tredje mest uppmärksammade Twittraren på universitet (hur de nu kommit fram till det?), påtalade de detta för mig på ett sätt som inte kändes bra. Här är det bra att förstå emotionell valens (se Österberg, 2025 för en orientering).
Hösten 2020, när min finansiär erbjöd mig mer pengar för fortsätta min forskning, samlade dekanen prefekten, gruppledaren och HR-representanten till ett möte (januari 2021). Där påtalade dekanen att hen vägrade skriva på ett anställningsavtal med mitt namn. Alla tre som var med bekräftade detta för mig i var sitt Zoom-samtal. Tonen var synnerligen fientlig och nedlåtande.
Paradoxen var att när rektor Jari Niemelä utvärderade min forskning konstaterade han att jag var en av lärosätets toppforskare.
I februari 2022, efter att jag tvingats avbryta min forskning, uppmärksammade en annan forskare Helsingin Sanomat på att yttrandefriheten förtrycks vid Helsingfors universitet (Parikka, 2022).
Som [försenad] avslutning deltog jag i en management konferens med Is academic leadership really independent from academic management? (Österberg, 2022) som behandlar forskare som mobbats av administrativ universitetspersonal och som var en vidareutveckling av Österberg (2019).
Någon gång i slutet av mitt forskningsuppdrag tog jag kontakt med Henrika Backlund i hennes egenskap av verksamhetsledare för Finlands svenska idrott. Skälet var enkelt - min expertis. Det är logiskt och rimligt att min expertis borde vara av värde för Finlands svenska idrott på samma sätt som den varit för idrottsrörelsen i Sverige och för dem som rekryterade mig till Helsingfors universitet. Det kallas meritokrati.
Men icke. Istället för det naturliga - att bjuda in experten på kaffe eller lunch för att få veta mer - erhöll jag ett avvisande svar som jag så här från minnet betraktade som irrationellt aggressivt. jag minns valensen i mailet.
Efter minst en påminnelse från min sida vände plötsligt Backlund och bjöd in mig till lunch!
Vi sågs den 10 augusti 2022 på en restaurang nära hennes arbetsplats. Hon betalade.
Under mer än 90 minuter talades vi vid och Backlund var genuint nyfiken på vad jag - experten - hade och säga. Vi fick det som kallas entrainment - rytmisk synkronisering av beteende, ett fenomen som uppstår när man dansar eller i en konversation. Entrainment kallas därför samtalets dans (Borrie, 2017; Wynn och Borrie, 2022). Backlund var tydlig med att hon skulle bjuda in mig för samarbete. När inget hände och jag skickade en påminnelse var Backlund tillbaka på ruta ett - irrationellt avvisande.
Dessa två i mina ögon aggressiva bemötanden var inte typiska för de många möten jag haft med finländare, men de var heller inte de enda.
Hösten 2022 deltog jag, åter som expert, på Finlandssvenska Barnrättsdagarna. Konferensen arrangeras av stiftelsen Bensow där Maj Estlander är verksamhetsledare.
Första talare var statsvetaren Elina Pekkarinen i rollen som Finlands barnombudsman. Hon sa att 20 % av finska barn och unga födda 1997 eller senare har mentala utmaningar. Störst är utbredningen bland finlänska barn som inte talar svenska. Pekkarinens förklaring var mer koldioxid i atmosfären och neuropsykiatri. På frågan: - har du kontrollerat för kvinnors relationsaggressitivet, svarade Pekkarinen: - vi borde tala med varandra.
I hallen utanför talades vi vid, men när jag påtalade det orimliga i att peka på koldioxid i atmosfären, blev Pekkarinen mycket aggressiv och sa: - om du fortsätter prata på det där sättet är vårt samtal slut. Sedan gick hon. Här är mitt referat och kommentarer (Österberg, 2022).
Våren 2023, På en resa till Tallinn med ett publicistförbund, fick reseledaren (en frilansjournalist) ett vansinnesutbrott mot mig. På öppen gata!? Orsaken var att hen inte accepterade att jag ifrågasatte påståenden om klimatet som hen rapporterat om med utgångspunkt från de finska forskningsinstituten Luke och Syke.
Skälet till mitt frågasättande var enkelt. Lukes/Sykes propagerande byggde på en rapport som de skrivit på uralisk-finska och som skickats till statsminister Rinne i maj 2019. I den hävdade de att om alla finländare blir veganer, då kommer frisättningen av växthusgaser minska med 40 %. Men rapporten hade inte genomgått peer-review.
Mitt argument baserades på en studie som visade att om all produktion av animaliskt baserad mat upphör, då kommer frisättningen av växthusgaser i USA minska med 2,6 % (White and Hall, 2017). Jordbruken i USA och Fennoskandinavien är mer lika än olika. Till det lade jag den Biogeniska kolcykeln som ingen på Helsingfors universitet verkade känna till när jag gick runt och frågade (2018-2019). Den visar balans mellan frisättning av växthusgaser från jordbruket och den fotosyntes som möjliggör jordbruket. En del av förklaringen är hydroxyl oxidation.
November 2023 arrangerade Bensow åter Finlandssvenska Barnrättsdagarna. Eftersom konferensen åter vände till allt från experter till vem som helst, anmälde jag mig även denna gång. Då fick jag ett mail från Bensows verksamhetsledare Maj Estlander som lyder:
Under 2024 års upplaga av Finlandssvenska Barnrättsdagarna var jag lite dubbelbokad. Det betyder att jag under fyra (4) dagar deltog i fem konferenser. När jag registrerat min närvaro vid Finlandsvenska Barnrättskonferensen och tagit frukost, satte jag mig vid ett av borden och läste lite i mobilen. I min perifera perception uppmärksammade jag att en person ställde sig framför mig. När jag tittade upp sa personen - du sitter vid fel bord. Det var Maj Estlander. Trots att hon visste vem jag var, hälsade hon inte. Jag svarade: - god morgon Maj. Estlander: - du måste flytta på dig. Här är mitt referat och kommentarer (Österberg, 2024 b).
Under 2024, på ett av många besök på Hanaholmen, talade jag med en av administratörerna. Vi hade sedan 2019 diskuterat att jag skulle göra en framträdande på Hanaholmen om min forskning. Administratören påtalade att verksamställande direktören meddelat att hon ogillade mig och min forskning och att hon satt stopp för mitt framträdande. Administratören blev därmed avvisande och har nu slutat att hälsa. VDn hade tidigare stoppat mig från att delta i svenska.nu, som syftar till att låta svenskspråkiga experter sprida kunskap om det svenska i Finland.
Var kommer all den här irrationella aggressionen ifrån?
I mitt svar till Backlunds senaste utspel listade jag saker som kommit till mig via finska myndigheter eller större organisationer, ofta av en slump:
Jag upprepade mig därför (gillar inte att bli förtalad av Backlund):
Svaret blev mer konflitbeteende:
Man kan undra varför en ombudsman även använder semantisk inversion, kontronymisk namngivning, eller dubbeltydigt språk eller dubbelspråk för att i militära termer beskriva sin roll?
Backlunds beteende bekräftar paradoxalt den lista jag skickade till henne. Att Backlund skuldbelägger andra för egna tillkortakommande hjälper föga.
Här är sannolikt källan till Henrika Backlunds osakliga förtal mot mig: HBL Debatt: SFP måste ge kvinnor mer stöd för en jämlikare maktfördelning. Är Backlund själv kvoterad och besviken?
Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige), MobilePay (Finland) or Wise.
Mer om min expertis:
Executive coaching for CEOs/managers and workshops to facilitate Organizational Performance, Learning, and Creativity for Problem Solving | Lectures: Nutrition for physical and mental health | Course/lecture: children's emotional and social adjustment and cognitive development | Language training - Swedish | Academy Competency | CV | Teaching skills and experience | Summary of research project | Instagram | Linkedin | YouTube-channel | TikTok | Twitter
Hösten 2020, när min finansiär erbjöd mig mer pengar för fortsätta min forskning, samlade dekanen prefekten, gruppledaren och HR-representanten till ett möte (januari 2021). Där påtalade dekanen att hen vägrade skriva på ett anställningsavtal med mitt namn. Alla tre som var med bekräftade detta för mig i var sitt Zoom-samtal. Tonen var synnerligen fientlig och nedlåtande.
Paradoxen var att när rektor Jari Niemelä utvärderade min forskning konstaterade han att jag var en av lärosätets toppforskare.
I februari 2022, efter att jag tvingats avbryta min forskning, uppmärksammade en annan forskare Helsingin Sanomat på att yttrandefriheten förtrycks vid Helsingfors universitet (Parikka, 2022).
Som [försenad] avslutning deltog jag i en management konferens med Is academic leadership really independent from academic management? (Österberg, 2022) som behandlar forskare som mobbats av administrativ universitetspersonal och som var en vidareutveckling av Österberg (2019).
Någon gång i slutet av mitt forskningsuppdrag tog jag kontakt med Henrika Backlund i hennes egenskap av verksamhetsledare för Finlands svenska idrott. Skälet var enkelt - min expertis. Det är logiskt och rimligt att min expertis borde vara av värde för Finlands svenska idrott på samma sätt som den varit för idrottsrörelsen i Sverige och för dem som rekryterade mig till Helsingfors universitet. Det kallas meritokrati.
Men icke. Istället för det naturliga - att bjuda in experten på kaffe eller lunch för att få veta mer - erhöll jag ett avvisande svar som jag så här från minnet betraktade som irrationellt aggressivt. jag minns valensen i mailet.
Efter minst en påminnelse från min sida vände plötsligt Backlund och bjöd in mig till lunch!
Vi sågs den 10 augusti 2022 på en restaurang nära hennes arbetsplats. Hon betalade.
Under mer än 90 minuter talades vi vid och Backlund var genuint nyfiken på vad jag - experten - hade och säga. Vi fick det som kallas entrainment - rytmisk synkronisering av beteende, ett fenomen som uppstår när man dansar eller i en konversation. Entrainment kallas därför samtalets dans (Borrie, 2017; Wynn och Borrie, 2022). Backlund var tydlig med att hon skulle bjuda in mig för samarbete. När inget hände och jag skickade en påminnelse var Backlund tillbaka på ruta ett - irrationellt avvisande.
Dessa två i mina ögon aggressiva bemötanden var inte typiska för de många möten jag haft med finländare, men de var heller inte de enda.
Hösten 2022 deltog jag, åter som expert, på Finlandssvenska Barnrättsdagarna. Konferensen arrangeras av stiftelsen Bensow där Maj Estlander är verksamhetsledare.
Första talare var statsvetaren Elina Pekkarinen i rollen som Finlands barnombudsman. Hon sa att 20 % av finska barn och unga födda 1997 eller senare har mentala utmaningar. Störst är utbredningen bland finlänska barn som inte talar svenska. Pekkarinens förklaring var mer koldioxid i atmosfären och neuropsykiatri. På frågan: - har du kontrollerat för kvinnors relationsaggressitivet, svarade Pekkarinen: - vi borde tala med varandra.
I hallen utanför talades vi vid, men när jag påtalade det orimliga i att peka på koldioxid i atmosfären, blev Pekkarinen mycket aggressiv och sa: - om du fortsätter prata på det där sättet är vårt samtal slut. Sedan gick hon. Här är mitt referat och kommentarer (Österberg, 2022).
Våren 2023, På en resa till Tallinn med ett publicistförbund, fick reseledaren (en frilansjournalist) ett vansinnesutbrott mot mig. På öppen gata!? Orsaken var att hen inte accepterade att jag ifrågasatte påståenden om klimatet som hen rapporterat om med utgångspunkt från de finska forskningsinstituten Luke och Syke.
Skälet till mitt frågasättande var enkelt. Lukes/Sykes propagerande byggde på en rapport som de skrivit på uralisk-finska och som skickats till statsminister Rinne i maj 2019. I den hävdade de att om alla finländare blir veganer, då kommer frisättningen av växthusgaser minska med 40 %. Men rapporten hade inte genomgått peer-review.
Mitt argument baserades på en studie som visade att om all produktion av animaliskt baserad mat upphör, då kommer frisättningen av växthusgaser i USA minska med 2,6 % (White and Hall, 2017). Jordbruken i USA och Fennoskandinavien är mer lika än olika. Till det lade jag den Biogeniska kolcykeln som ingen på Helsingfors universitet verkade känna till när jag gick runt och frågade (2018-2019). Den visar balans mellan frisättning av växthusgaser från jordbruket och den fotosyntes som möjliggör jordbruket. En del av förklaringen är hydroxyl oxidation.
November 2023 arrangerade Bensow åter Finlandssvenska Barnrättsdagarna. Eftersom konferensen åter vände till allt från experter till vem som helst, anmälde jag mig även denna gång. Då fick jag ett mail från Bensows verksamhetsledare Maj Estlander som lyder:
Hej Peter,Här är mitt referat och kommentarer (Österberg, 2023 del 1).
“Vi lade märke till att du anmält dig till årets Finlandssvenska barnrättsdagar 21-22.11. Tack för ditt intresse för vårt evenemang.
Med anledning av att vi ifjol fick en stark känsla av att du förhöll dig väldigt kritisk till innehållet och föreläsarna i programmet, vill jag gärna höra med dig redan nu om vilka dina förväntningar på årets konferens är?
Årets program är till största delen uppbyggt i samma anda som ifjol. Syftet med vårt evenemang är i första hand att bidra med kunskap och inspiration till professionella som jobbar med barn, med fokus på barnets rättigheter, samt att erbjuda ett tillfälle för kolleger från olika delar av Svenskfinland att träffas och utbyta erfarenheter.
Med detta i åtanke, är jag lite osäker på om våra barnrättsdagar i egenskap av en privat tillställning, är rätt forum för dig och det du söker efter? Allt för att undvika eventuella missförstånd på plats och ställe i november.
Med vänlig hälsning,
Maj Estlander”
Under 2024 års upplaga av Finlandssvenska Barnrättsdagarna var jag lite dubbelbokad. Det betyder att jag under fyra (4) dagar deltog i fem konferenser. När jag registrerat min närvaro vid Finlandsvenska Barnrättskonferensen och tagit frukost, satte jag mig vid ett av borden och läste lite i mobilen. I min perifera perception uppmärksammade jag att en person ställde sig framför mig. När jag tittade upp sa personen - du sitter vid fel bord. Det var Maj Estlander. Trots att hon visste vem jag var, hälsade hon inte. Jag svarade: - god morgon Maj. Estlander: - du måste flytta på dig. Här är mitt referat och kommentarer (Österberg, 2024 b).
Under 2024, på ett av många besök på Hanaholmen, talade jag med en av administratörerna. Vi hade sedan 2019 diskuterat att jag skulle göra en framträdande på Hanaholmen om min forskning. Administratören påtalade att verksamställande direktören meddelat att hon ogillade mig och min forskning och att hon satt stopp för mitt framträdande. Administratören blev därmed avvisande och har nu slutat att hälsa. VDn hade tidigare stoppat mig från att delta i svenska.nu, som syftar till att låta svenskspråkiga experter sprida kunskap om det svenska i Finland.
Var kommer all den här irrationella aggressionen ifrån?
I mitt svar till Backlunds senaste utspel listade jag saker som kommit till mig via finska myndigheter eller större organisationer, ofta av en slump:
“Från: Peter Österberg, PhD Date: ons 2 apr. 2025 kl 13:13 Subject: hur tramsigt är detta utspel från dig? - Den enda som varit osaklig i sitt beteende är ju du. To: Henrika BacklundHenrika svarade genom att reticera sina abstrakta och osakliga anklagelser som mest liknar förtal:
Hej Henrika,
Hur tramsigt är detta utspel från er/dig?
För flera år sedan uppmanades jag av mitt nätverk som rekruyterade mig till Finland för att "få något gjort" att kontakta dig för att erbjuda Finlands svenska idrott min expertis inom coaching och mental träning.
Ditt svar till mig - experten - har genomgående varit typiskt osakligt. Som expert på emotionspsykologi skulle jag säga fientligt.
Det skedde samtidigt som Finland badar i problem som kan lösas med min expertis.
Jag rekryterades ju till Finland på grund av min expertis inom psykologi - mental hälsa, ledarskap, arbetsklimat och entreprenöriellt tänkande. Ergo. Min samlade expertis finns inte representerad i Finland.
Kanske insåg du det sistnämnda när du på mitt initiativ bjöd mig på lunch den 10 augusti 2022, ett möte som varade länge (>90 minuter); du visade intresse för min expertis, ställde nyfikna frågor och påstod att du skulle bjuda in mig, i egenskap av expert, till samarbete om Finlands svenska idrott.
När inget hände och jag av naturliga skäl efterfrågade mötet var du åter osakligt avvisande (fientlig).
Vilka är då Finlands utmaningar där min expertis kan bidra till att det blir bättre? Här några exempel (n=11) som jag uppmärksammats på:
1. stamtänkande (Pagel, 2019).
2. kvinnors relationsaggressivitet (psykiska våld) är den stora utmaningen (Helsingforspolisen, april, 2022).
3. Skolan är i botten - för många finska barn klarar inte läsförståelse och numeracy (Ministeriet för undervisning och kultur, maj, 2022).
4. 20 % av barn och unga födda 1997 eller senare har mentala utmaningar (Pekkarinen, november 2022).
5. Psykiskt våld i hemmet och dödligt våld mot små barn har ökat (Pekkarinen, november, 2023).
6. Forskningen på Helsingfors universitet har, och jag citerar, kollapsat (Bäckgren, HS, 2023).
7. Finland har störst utbredning av depression inom EU, 40 % av de finska skolbarnen är offer för psykiskt våld i hemmet (Estlander, november 2023).
8. Arbetsklimatet på finska arbetsplatser är dåligt (Helsinki Times, februari, 2024).
9. Vid sommar-OS i Paris kammade Finland hem 0 medaljer. Det gäller inte all idrott, men är indikativt. Det verkar finns andra utmaningar med idrottsledarskapet.
10. Entreprenörskap och innovationstänkande är i botten (Sitra, december, 2024).
11. Skolan har utmaningar (Ministeriet för undervisning och kultur, april, 2025).
Vi expertpsykologer vet att människor blir fientliga när de har utmaningar, oftast psykiska.
Vad menar du med:
Vi har uppmärksammat osakligt beteende ..
Du nämner av någon anledning inte vad era/dina anklagelser mot mig avser? Så brukar konfliktbeteende vara - osakligt.
Den enda som varit osaklig i sitt beteende är ju du.
Hälsningar
Peter”
“Date: ons 2 apr. 2025 kl 17:39 Subject: Re: hur tramsigt är detta utspel från dig? - Den enda som varit osaklig i sitt beteende är ju du. To: Peter Österberg, PhDBacklunds utspel präglades av det hon själv skriver: diskriminerande, störande eller olämpligt beteende, inklusive rasistiskt, sexistiskt, kränkande eller hotfullt språkbruk.
Tack för ditt mejl Peter!
Vi tar på Finlands Svenska Idrott tydligt avstånd från diskriminering, trakasserier och övrig kränkande särbehandling i vår verksamhet. Vi har tyvärr fått ta del av osakligt beteende från din sida på sociala medier, vilket strider mot dessa värderingar.
Vi har rätt att utesluta ditt deltagande i vår utbildning eftersom vi har en nolltolerans mot all form av diskriminerande, störande eller olämpligt beteende, inklusive rasistiskt, sexistiskt, kränkande eller hotfullt språkbruk.
/Henrika Backlund”
Jag upprepade mig därför (gillar inte att bli förtalad av Backlund):
“Från: Peter Österberg, PhD “Date: ons 2 apr. 2025 kl 20:13 Subject: Re: hur tramsigt är detta utspel från dig? - Den enda som varit osaklig i sitt beteende är ju du. To: Henrika BacklundNu väntar jag på att Backlund ska förklara sitt beteende som ju korresponderar med det som i vetenskapliga sammanhang kallas relationsaggressivet.
Vilka tramsiga kommentarer!
Vad syftar du på?
Den enda som gör det du skriver är du”.
Svaret blev mer konflitbeteende:
Man kan undra varför en ombudsman även använder semantisk inversion, kontronymisk namngivning, eller dubbeltydigt språk eller dubbelspråk för att i militära termer beskriva sin roll?
Backlunds beteende bekräftar paradoxalt den lista jag skickade till henne. Att Backlund skuldbelägger andra för egna tillkortakommande hjälper föga.
Här är sannolikt källan till Henrika Backlunds osakliga förtal mot mig: HBL Debatt: SFP måste ge kvinnor mer stöd för en jämlikare maktfördelning. Är Backlund själv kvoterad och besviken?
Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige), MobilePay (Finland) or Wise.
Mer om min expertis:
Executive coaching for CEOs/managers and workshops to facilitate Organizational Performance, Learning, and Creativity for Problem Solving | Lectures: Nutrition for physical and mental health | Course/lecture: children's emotional and social adjustment and cognitive development | Language training - Swedish | Academy Competency | CV | Teaching skills and experience | Summary of research project | Instagram | Linkedin | YouTube-channel | TikTok | Twitter
No comments:
Post a Comment