Sunday, July 30, 2023

[Ytterligare] ett fall där myndighetspersonal konspirerar med en mamma för att isolera ett barn från sin pappa. Case 2. Del 5. Hemma med pappa!

Del 5 i detta tragiska fall där en mamma med den formella diagnosen Borderline Personality Disorder motverkar två små pojkars viktiga relation med sin pappa. Under sommaren har Pojkarna haft möjlighet att vistas hemma med pappa. Där hade de det bra. När de tvingades lämna sin älskade pappa var tårarna på väg. Mamman förbjuder dem att tala med sin pappa när de vistas i hennes hushåll. Barn som får vara med sin pappa har bättre emotionell och social anpassning samt kognitiv utveckling jämfört med barn som bara bör med sin mamma. 5 sidor.

Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige) eller MobilePay (Finland).

Del 5 i detta tragiska fall där en mamma med den formella diagnosen Borderline Personality Disorder motverkar två små pojkars viktiga relation med sin pappa. Den senaste incidenten inträffade under sommaren när barnen skulle resa med pappa till släkten i Finland, men mamma, som på grund av moderspresumtionen getts vårdnaden om barnen, vägrade lämna ut passen.

Se även: Zalewski et al. 2014. Tillägg: Ruffalo (2024). 

Hon hade också skickat med avlyssningsutrustning med GPS som hon velat tvinga en av sönerna att bära. Men han vägrade. När han anlände hem (till pappa) låg mammans avlyssningsutrustning i väskan (hon hade placerat den där, uppenbarligen mot hans vilja).

Pojkarna hade det förstås bra i deras och pappans hem. När de tvingades lämna sin älskade pappa var tårarna på väg. Mamma förbjuder dem att tala med sin pappa när de vistas i hennes hushåll.


Varför?

Starka intresseföreningar som ROKS och Unizon, som årligen erhåller mångmiljonbelopp av staten, driver misandriska kampanjer mot barns papparelationer. Utgångspunkten är den feministiska sociologen Eva Lundgrens, gynekologen Gun Heimers och ROKS irrläror som presenterades i den ovetenskapliga boken Slagen dam. Lundgren & Co har intervjuat kvinnor men inte män och drar sedan slutsatser om båda könen (Lundgren et al. 2001).

Forskning visar att barn som ges tillfälle att umgås med sin pappa vid tre månader har bättre kognitiv utveckling vid två års ålder (Sethna et al. 2017). Barn som bor med båda föräldrarna, eller med bara pappa, har bättre emotionell och social anpassning och kognitiv utveckling jämfört med barn som bor med bara mamma (Österberg, 2004):
En sammanställning av 28 undersökningar om pappa-frånvarons effekter på barns kognitiva förmåga (Shinn, 1978), indikerar att pappa-frånvaro som en funktion av skilsmässa är negativt relaterad till intellektuell kompetens hos barn; vilket även påvisats i tidigare studier (Blanchard & Biller, 1971; Crescimbeni, 1965; Ferri, 1976; Hetherington et al., 1978, 1982; Radin, 1976; Radin et al., 1994; Santrock, 1972; Sutton–Smith et al., 1978). Shinn (1978) menar att resultaten av sammanställningsstudien är konsistent med hypotesen att barns interaktion med föräldrarna formar en plattform för kognitiv utveckling, och att en minskning av denna interaktion hämmar den kognitiva utvecklingen.
Läs om fallet i tidigare artiklar:

[Ytterligare] ett fall där myndighetspersonal konspirerar med en mamma för att isolera ett barn från sin pappa. Case 2. Del 4. Mamman ökar avståndet mellan barnen och pappan med 1400%

[Ytterligare] ett fall där myndighetspersonal konspirerar med en mamma för att isolera ett barn från sin pappa. Case 2. Del 3. Mamman har gjort allvar av planen att föra barnen ur landet

[Ytterligare] ett fall där myndighetspersonal konspirerar med en mamma för att isolera ett barn från sin pappa. Case 2. Del 2. Borderline Personality Disorder och Myside bias

[Ytterligare] ett fall där myndighetspersonal konspirerar med en mamma för att isolera ett barn från sin pappa. Case 2: risk för flykt med barnen

Stöd gärna bloggen via Swish (Sverige) eller MobilePay (Finland).

No comments:

Post a Comment